O NAMA

O nama

Vokalni ansambl KADENCA osnovan je u jesen 2009. Osnovali su ga supružnici Darija i Mihael Kivač poznati glazbenici i učitelji. Ansambl je nastao kao potreba za pjevanjem u Koprivnici.
Koprivnica  ima bogatu stoljetnu pjevačku povijest, te su ovim činom ponovo oživjeli pjevanje u tom gradu i nastavili tradiciju pjevanja i dalje. Te 2009. ansambl je počeo izvoditi glazbene pratnje na posljednjim ispraćajima što je bila velika prekretnica i novitet na prostoru Koprivničko – križevačke županije. Zbog svoje kvalitete ansambl nastupa i pruža glazbene usluge na širem području sjeverozapadne hrvatske. Ansambl ima nekoliko postava. Primarno se profilirao kao muški pjevački sastav sa šest članova koji njeguje višeglasno a Capella (bez instrumentalne pratnje) pjevanje, iako ansambl broji dvanaest članova. Kao duet nastupaju i na vjenčanjima uz orguljašku ili klavirsku pratnju. Ako se ukaže potreba, ansambl može nastupati i uz gitarsku ili klavirsku pratnju.
Također je u mogućnosti angažirati limenu glazbu i solo izvođače različitih instrumenata. Pjesme, koje ansambl izvodi su pažljivo birane kako bi zadovoljile najviše glazbene standarde, želje  klijenata i protokol posljednjih ispraćaja bilo da se radi o vjerskim, vojnim ili svjetovnim ispraćajima. U svim pjesmama je prisutan dašak tradicije, jer kako smatraju osnivači ansambla: Tradicija je važna karika u životu i kulturi koja povezuje sve generacije. Pjesme, kao i izvedbe, pripremaju se profesionalno i stručno što svakako doprinosi kvaliteti ovog ansambla.